Op één lijn met Gent

Sluiten  

Routeplanner

Datum & Tijdstip

--
:

Van

NaarSluiten  

Blijf op de hoogte met onze e-nieuwsbrief

Elke maand brengen we u graag via e-mail op de hoogte van wijzingen, leuke acties, wedstrijden, werven … Bovendien kunt u zich nu ook inschrijven op een specifieke werfnieuwsbrief. Zo blijft u perfect op de hoogte van de vorderingen op de werven van uw keuze.

Ik schrijf me in voor:   Ja, ik wil de werfnieuwsbrief ontvangen via e-mail.

Mijn gegevens

Uitschrijven?
Werven waar je een nieuwsbrief kan van ontvangen (selecteer alle werven)

(geen beschikbaar)
PGSP.jpg

Project Gent Sint-Pieters
januari 2007 tot december 2026


Het station Gent-Sint-Pieters is gebouwd aan de vooravond van de Wereldtentoonstelling van 1913. Het werd de motor voor de ontwikkeling van een heel nieuw stadsdeel. Ongeveer een eeuw later staan we voor een operatie van dezelfde omvang: het station en zijn omgeving aanpassen aan de behoeften van de 21e eeuw.

Door de uitbreiding van het tramnet naar de deelgemeentes zullen in de toekomst zes tramlijnen halt houden aan het station Gent-Sint-Pieters. De stationsomgeving wordt dus nog belangrijker als knooppunt voor het openbaar vervoer. Tegen 2025 verwachten we met het Pegasusplan 15 miljoen extra reizigers op jaarbasis in de Gentse regio.

Om al die reizigers het nodige comfort te bieden, investeert De Lijn in een gloednieuw en ruim tram- en busstation.
Waar het postgebouw stond, staat nu al het eerste deel van een gloednieuw busstation. Het busstation met 12 perrons zal na voltooiing plaats bieden aan 24 gelede bussen. Het is zo ontworpen dat overstappen op trams en treinen snel en comfortabel kan. Er komt in de toekomst een nieuw tramstation onder de treinsporen.

Meer informatie over het volledige project vind je hier: www.projectgentsintpieters.be

Door de werken gebeuren er af en toe veranderingen aan de perronindeling. De meest recente versie van de perronindeling kan je altijd hier terugvinden.

 

Straten: Koningin Maria Hendrikaplein, Sint-Denijslaan

Lijnen: 1 4 9 14 15 16 21 22 27 28 28s 34 35 36 41 43 44 47 48 55 55s 57 58 65 67 69 70 71 72 73 74 76 77 78 94 96 N6

Vragen over deze werf?

Stel ze ons gerust in het invulvak hieronder. En vergeet niet ook uw gegevens in te vullen, zodat we u zo snel mogelijk kunnen antwoorden.


Onze website maakt gebruik van cookies.