Op één lijn met Gent

Sluiten  

Routeplanner

Datum & Tijdstip

--
:

Van

NaarSluiten  

Blijf op de hoogte met onze e-nieuwsbrief

Elke maand brengen we u graag via e-mail op de hoogte van wijzingen, leuke acties, wedstrijden, werven … Bovendien kunt u zich nu ook inschrijven op een specifieke werfnieuwsbrief. Zo blijft u perfect op de hoogte van de vorderingen op de werven van uw keuze.

Ik schrijf me in voor:   Ja, ik wil de werfnieuwsbrief ontvangen via e-mail.

Mijn gegevens

Uitschrijven?
Werven waar je een nieuwsbrief kan van ontvangen (selecteer alle werven)
brusselsesteenweg.jpg

Heraanleg Brusselsesteenweg
mei 2014 tot januari 2018


Op 5 mei 2014 startten de Stad Gent, TMVW, VVM De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de gefaseerde heraanleg van de Brusselsesteenweg. Het uiteindelijke doel is een Brusselsesteenweg aan te leggen met veiligere fiets- en voetpaden, meer groene elementen, betere oversteekplaatsen en een betere doorstroming van het openbaar vervoer en autoverkeer. De nutswerken zijn reeds achter de rug.

Voorbereidende werken nutsmaatschappijen

Eandis, Telenet, Belgacom en TMVW hebben verschillende van hun leidingen voor gas, elektriciteit, telecommunicatie of water verplaatst of vernieuwd. De werken van de nutmaatschappijen werden gecoördineerd door Synductis.

Heraanleg vanaf 5 mei 2014

De heraanleg van de Brusselsesteenweg neemt in totaal 3,5 jaar in beslag. De werken zullen in verschillende fases gebeuren om ervoor te zorgen dat handelszaken, woningen, scholen en de E17 bereikbaar blijven.

Op- en afritten E17 dicht vanaf 8 oktober

Op 8 oktober start een nieuwe fase in de werkzaamheden op de Brusselsesteenweg. Vanaf dan wordt het kruispunt met de Steenvoordelaan tot het kruispunt met de Braemstraat onder handen genomen. Alle op- en afritten van de E17 worden vanaf 8 oktober afgesloten, met uitzondering van de recent aangelegde bypass die aansluit op de E17 richting Kortrijk. Vanaf eind november zullen alle op- en afritten weer toegankelijk zijn voor verkeer. De werkfase zelf duurt nog tot april 2015.

Voor het verkeer is er de volgende impact:

  • Het autoverkeer zal net zoals in de vorige fases één rijstrook hebben in elke richting op de zijde van de N9 waar niet gewerkt wordt
  • Fietsers hebben langs dezelfde zijde (stadinwaarts) een dubbelrichtingsfietspad
  • De Oefenpleinstraat wordt afgesloten aan de N9, maar blijft bereikbaar via de J. Vervaenestraat
  • Vanuit de Land Van Rodelaan kan met zowel afslaan richting Gent als richting Melle
  • Parking Arsenaal blijft bereikbaar

Bestuurders volgen deze omleiding: Staduitwaarts verkeer met bestemming E40 (beide richtingen) en E17 richting Kortrijk blijft mogelijk via de net aangelegde bypass. Alle andere richtingen worden omgeleid via de R4 (op- en afrit Melle).

Verkeer van het Zuidpark en de stadsring naar de B401 richting E40 en E17 zal mogelijk zijn. Afrijden zal enkel kunnen via het centraal gedeelte aan het Zuidpark. Verkeer vanop E40 en E17 met bestemming Gentbrugge en Ledeberg kiest dus beter voor de R4 (afrit Melle naar N9). Vanop de E40 kan dat via afrit Merelbeke naar R4 richting Gent-Zeehaven. Vanop de E17 neem je afrit Destelbergen naar R4.

Omleidingen openbaar vervoer

Als gevolg van deze werken volgen de buslijnen 92027289496 een omleiding. Klik hier voor meer informatie over deze omleidingen.

Op donderdag 16 oktober zijn er tramspoorwerken vanaf 21u30. Daardoor kan lijn 24 niet rijden. Er wordt wel een pendelbus ingezet tussen Stelplaats en Melle Leeuw die dezelfde haltes stopt waar tram 24 ook normaal stopt.

Bereikbaarheid Kantoren De Lijn Oost-Vlaanderen

Klik hier voor een bereikbaarheidsfiche.

Communicatie heraanleg Brusselsesteenweg

De bewoners van Ledeberg en Gentbrugge ontvingen een infofolder over de werken in de bus en op 1 april 2014 organiseerden de stad Gent, TMVW, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer een infomoment voor de buurt. Tijdens dat infomoment konden geïnteresseerden vragen stellen over het nieuwe ontwerp, de werken, de hinder en de bereikbaarheid. Meer dan 250 nieuwsgierigen kwamen opdagen. Voor Als je er niet bij kon zijn, kan je alle informatie ook terugvinden op de website van het project: www.brusselsesteenweg.be. Verder houden we je op de hoogte via onder meer bewonersbrieven en elektronische nieuwsbrieven.

De heraanleg van de Brusselsesteenweg, een invalsweg naar Gent, kan helaas niet zonder hinder. De partners engageren zich om de hinder tijdens de werkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden door efficiënt te plannen en goed te communiceren.

Straten: Brusselsesteenweg

Lijnen: 9 21 22 24 27 28 28s 94 96

Nieuws over deze werf

Vragen over deze werf?

Stel ze ons gerust in het invulvak hieronder. En vergeet niet ook uw gegevens in te vullen, zodat we u zo snel mogelijk kunnen antwoorden.


Onze website maakt gebruik van cookies.