Op één lijn met Gent

Sluiten  

Routeplanner

Datum & Tijdstip

--
:

Van

NaarSluiten  

Blijf op de hoogte met onze e-nieuwsbrief

Elke maand brengen we u graag via e-mail op de hoogte van wijzingen, leuke acties, wedstrijden, werven … Bovendien kunt u zich nu ook inschrijven op een specifieke werfnieuwsbrief. Zo blijft u perfect op de hoogte van de vorderingen op de werven van uw keuze.

Ik schrijf me in voor:   Ja, ik wil de werfnieuwsbrief ontvangen via e-mail.

Mijn gegevens

Uitschrijven?
Werven waar je een nieuwsbrief kan van ontvangen (selecteer alle werven)
brusselsesteenweg.jpg

Heraanleg Brusselsesteenweg
mei 2014 tot januari 2018


Momenteel zijn er nutswerken bezig voor de heraanleg van de Brusselsesteenweg. De nutsmaatschappijen gaan ongeveer één jaar aan de slag om alle nutsleidingen te verplaatsen of te vernieuwen. Op 5 mei 2014 starten de Stad Gent, TMVW, VVM De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de gefaseerde heraanleg zelf. De nieuwe Brusselsesteenweg krijgt veilige fiets- en voetpaden, meer groene elementen en betere oversteekplaatsen en een betere doorstroming van het openbaar vervoer en autoverkeer.

Voorbereidende werken nutsmaatschappijen

Voor de heraanleg definitief van start gaat, komen de nutsmaatschappijen langs. Eandis, Telenet, Belgacom en TMVW moeten verschillende van hun leidingen voor gas, elektriciteit, telecommunicatie of water verplaatsen of vernieuwen. De leidingen liggen vooral onder het voetpad, het fietspad of de parkeerstroken. De werken van de nutmaatschappijen worden gecoördineerd door Synductis.

Heraanleg vanaf 5 mei 2014

Op 5 mei 2014 zullen de eigenlijke werken voor de heraanleg van de Brusselsesteenweg beginnen en die zullen in totaal 3,5 jaar duren. De werken zullen in verschillende fases gebeuren om ervoor te zorgen dat handelszaken, woningen, scholen en de E17 bereikbaar blijven.

Omleidingen openbaar vervoer

Als gevolg van deze werken volgen de buslijnen 92027289496 een omleiding. Klik hier voor meer informatie over deze omleidingen.

Bereikbaarheid Kantoren De Lijn Oost-Vlaanderen

Klik hier voor een bereikbaarheidsfiche.

Communicatie heraanleg Brusselsesteenweg

De bewoners van Ledeberg en Gentbrugge ontvingen een infofolder over de werken in de bus en op 1 april 2014 organiseerden de stad Gent, TMVW, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer een infomoment voor de buurt. Tijdens dat infomoment konden geïnteresseerden vragen stellen over het nieuwe ontwerp, de werken, de hinder en de bereikbaarheid. Meer dan 250 nieuwsgierigen kwamen opdagen. Voor Als je er niet bij kon zijn, kan je alle informatie ook terugvinden op de website van het project: www.brusselsesteenweg.be. Verder houden we je op de hoogte via onder meer bewonersbrieven en elektronische nieuwsbrieven.

De heraanleg van de Brusselsesteenweg, een invalsweg naar Gent, kan helaas niet zonder hinder. De partners engageren zich om de hinder tijdens de werkzaamheden zo beperkt mogelijk te houden door efficiënt te plannen en goed te communiceren.

Straten: Brusselsesteenweg

Lijnen: 9 21 22 24 27 28 28s 94 96

Nieuws over deze werf

Vragen over deze werf?

Stel ze ons gerust in het invulvak hieronder. En vergeet niet ook uw gegevens in te vullen, zodat we u zo snel mogelijk kunnen antwoorden.


Onze website maakt gebruik van cookies.