Op één lijn met Gent

Sluiten  

Routeplanner

Datum & Tijdstip

--
:

Van

NaarSluiten  

Blijf op de hoogte met onze e-nieuwsbrief

Elke maand brengen we u graag via e-mail op de hoogte van wijzingen, leuke acties, wedstrijden, werven … Bovendien kunt u zich nu ook inschrijven op een specifieke werfnieuwsbrief. Zo blijft u perfect op de hoogte van de vorderingen op de werven van uw keuze.

Ik schrijf me in voor:   Ja, ik wil de werfnieuwsbrief ontvangen via e-mail.

Mijn gegevens

Uitschrijven?
Werven waar je een nieuwsbrief kan van ontvangen (selecteer alle werven)

(geen beschikbaar)
brusselsesteenweg.jpg

Heraanleg Brusselsesteenweg
mei 2014 tot december 2016


Heraanleg Brusselsesteenweg

Op 5 mei 2014 startten de Stad Gent, TMVW, VVM De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de gefaseerde heraanleg van de Brusselsesteenweg. Het uiteindelijke doel is een Brusselsesteenweg aan te leggen met veiligere fiets- en voetpaden, meer groene elementen, betere oversteekplaatsen en een betere doorstroming van het openbaar vervoer en autoverkeer.

De werken aan de Brusselsesteenweg zijn bijna achter de rug: in juli zijn de tramsporen volledig heraangelegd.

Heraanleg Brusselsepoortstraat

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe tramsporen van de Brusselsesteenweg vlot aansluiten op die in de Brusselsepoortstraat, het verlengde van de steenweg, volgen daar ook nog werken. Deze werken starten na het bouwverlof (juli/augustus) en zullen tegen eind dit jaar afgerond zijn. Hier vind je meer info over de werken.

Communicatie

Alle informatie over het project vind je terug op de website www.brusselsesteenweg.be. Daar kan je ook inschrijven op de elektronische nieuwsbrief. Verder worden de bewoners ook op de hoogte gehouden via bewonersbrieven.

Omleidingen openbaar vervoer

Als gevolg van deze werken volgen de tramlijnen 21, 22 en  N21 een omleiding. De haltes Van Lokerenstraat, Keizerpoort en Clarissenstraat worden niet bediend.

Tijdelijke reisweg lijnen 21, 22
Vijfwindgatenstraat - Sint-Lievendoorgang - Sint-Lievenspoort - Hundelgemsesteenweg - Ledebergplein - Stelplaats - normale reisweg.

Tijdelijke reisweg lijn N21
Vijfwindgatenstraat via de eigen trambedding naar Ledebergplein - Hoveniersstraat - Brusselsesteenweg - normale reisweg.

 

De buslijnen 34, 35, 36 bedienden de halte Keizerpoort niet. De dichtsbijzijnde haltes zijn Vlaamse Kaai (beide richtingen) en Sint-Lievenspoort (richting Destelbergen).

De andere lijnen in de omgeving ondervinden geen hinder.

 

Straten: Brusselsesteenweg

Lijnen: 9 22 20 34 35 36 41 43 N24

Vragen over deze werf?

Stel ze ons gerust in het invulvak hieronder. En vergeet niet ook uw gegevens in te vullen, zodat we u zo snel mogelijk kunnen antwoorden.


Onze website maakt gebruik van cookies.