Op één lijn met Gent

Sluiten  

Routeplanner

Datum & Tijdstip

--
:

Van

NaarSluiten  

Blijf op de hoogte met onze e-nieuwsbrief

Elke maand brengen we u graag via e-mail op de hoogte van wijzingen, leuke acties, wedstrijden, werven … Bovendien kunt u zich nu ook inschrijven op een specifieke werfnieuwsbrief. Zo blijft u perfect op de hoogte van de vorderingen op de werven van uw keuze.

Ik schrijf me in voor:   Ja, ik wil de werfnieuwsbrief ontvangen via e-mail.

Mijn gegevens

Uitschrijven?
Werven waar je een nieuwsbrief kan van ontvangen (selecteer alle werven)

(geen beschikbaar)
Flexpo nieuw formaat.jpg

Flanders Expo - uitvalshoek bij uitstek voor uw bezoek aan Gent

Terug naar het overzicht  

 

Of u nu een gewone trip plant naar Gent, een evenement of beurs wilt bezoeken in de hallen van Flanders Expo, of een evenement in de binnenstad (vb. Gentse Feesten), tramlijn 1 brengt u zorgeloos en overal naartoe. Van en naar Flanders Expo.

Bereikbaarheid met tram 1

Tramlijn 1 brengt u van Evergem/Wondelgem via het centrum en het Sint-Pietersstation naar Flanders Expo en terug. U wordt quasi voor de deur van de hallen afgezet.

De frequentie varieert tussen de 5 en de 23 minuten (afhankelijk van de spitsuren)., de reistijd tussen het Sint-Pietersstation en Flanders Expo bedraagt 7 à 8 minuten.


Klik hier voor het traject met alle haltes en dienstregelingen.

Klik hier om uw route te plannen

Werkzaamheden The Loop sinds juni 2015

Klik hier voor alle info

 

Combiticket beurzen

Sinds 1 november 2012 kunt u voor bepaalde beurzen een combiticket aankopen, dus nog niet voor elke beurs. Op de website van de beurs in kwestie kunt u nakijken of er combitickets beschikbaar zijn. De combitickets kunnen enkel online worden aangekocht op de websites van de betrokken beurzen.

Met zo’n combiticket kunt u op de dag van het beursbezoek een heen- en terugrit met De Lijn in Oost-Vlaanderen maken én hebt u toegang tot de beurs in Flanders Expo. 
 

Night Events

Bij nachtevenementen worden vaak extra trams ingelegd op vraag van de organisator. Bij I Love Techno reden er zelfs trams de ganse nacht door. Hierover wordt dan tijdig extra informatie vermeld bij de rubriek ‘Op stap’ > ‘Evenementen in Gent’.

Bij de meeste nachtevenementen is de prijs voor de verplaatsing met tram 1 inbegrepen in de prijs van het toegangsticket voor het evenement. Het volstaat dan uw toegangsticket spontaan te tonen aan de chauffeur of bij eventuele controle voor te leggen.

Evenementen in Gent centrum: P+R

Om vlot en stressvrij het centrum te bereiken, kunt u bij evenementen in de binnenstad (bv. Gentse Feesten) uw wagen op de P+R parking(s) parkeren en de tram nemen. Tijdens de Gentse Feesten rijden de trams trouwens de klok rond en met een nog hogere frequentie.

De parking is gratis, op de tram is een geldig vervoerbewijs nodig. Heeft u geen abonnement of ander vervoerbewijs, dan kunt u steeds terecht aan het voorverkooppunt aan de tramhalte. Als de verkooploketten niet open zijn is er nog een betaalautomaat.

 

Gebruik van P+R tijdens beurzen in Flanders Expo – OPGELET!

Wilt u de parking Flanders Expo gebruiken om naar het centrum te reizen terwijl er een beurs of ander evenement is in Flanders Expo? Let er dan op dat u zich parkeert op de speciale P+R parking, anders dient u een speciaal parkeerticket aan te kopen aan de beursloketten in Flanders Expo. Dus niet aan de tramloketten maar in de hallen zelf.

Het is dus enkel op de speciale P+R parking dat u tijdens beurzen/evenementen in Flanders Expo gratis kunt parkeren als u naar het centrum wil reizen.

De speciale P+R parking staat duidelijk aangegeven op de signalisatie wanneer u Flanders Expo oprijdt.

 

Onze website maakt gebruik van cookies.